srijeda, 27. veljače 2013.

Ljekovito blato

Dragi moji bloggeri, prijatelji i ostali posjetitelji...
ljeto nam se bliži, vrijeme je za uobičajene proljetne servise na svojim tijelima, vježbanje, dijete, promjene prehrane, njegu tijela i sve ostale pripreme kako bi se bez srama mogli skinuti na plaži...Kako nekima sezona sunčanja i kupanja započinje vrlo rano, jer smo svi različiti...pa ne vole svi gužvu i ljetni šušur na plažama, ulicama i sl., njima za početak sezone stavljam jednu prigodnu sličicu i mali uvod u ljeto...

Tema današnjeg posta je Ljekovito blato.
Nalazimo ga na mnogim mjestima diljem naše obale. Ja osobno nisam ljubitelj blata, što zbog njegovog specifičnog mirisa, što zbog osjećaja da nisam na moru....no, imala sam prilike tijekom cijelog ljeta gledati sve te silne turiste namazane blatom, pa sam odabrala jednu destinaciju za primjer...

Na otoku Krku nalazi se uvala Klimno- koja je poznata upravo po ljekovitom blatu. Plaža je plitka te je pogodna i za obitelj s djecom. Zanimljivo je što se plažom može hodati dvjestotinjak metara, a more je još uvijek do koljena! More je zbog svoje plićine vrlo toplo, pa ako se poželite rashladiti, morati će te se najprije dobro nahodati pa onda i zaplivati...ali ne nadajte se ludom ronjenju, jer naime, najveća dubina zaljeva je tek 2,5 m., a vidljivost nikakva,  zbog blata, pijeska i trave. No zato je plaža bogata školjkicama i morskim zvjezdama svih veličina i oblika u bilo koje doba godine.
Ljekovito blato je izuzetno blagotvorno za njegu kože,pa na plaži često možete isprobati anticelulitni tretman, ili tretman zatezanja kože, a za stariju populaciju djeluje protiv kostobolje..
Naravno, tko voli ... meni još uvijek ostaje neizbrisivo osjetilno sjećanje na zaljev, jer svako jutro trčim rutu s jedne strane zaljeva na drugi-i nazad...pa miris baš i nije morski :-)